MAT

KJELEBRØD

P1030469

Sett ovnen på 200 grader og forvarm en smijernskjele med lokk i ovnen. Kjelens temperatur skal nå 200 grader.

#En liter siktet hvetemel #1-2 dl grovmel #En dæsj gresskarkjerner #Solsikkefrø #En klype salt #1-2 ts tørrgjær #ca 8 dl vann

Bland ingrediensene sammen og la den langtidsheve i minst 6 timer, gjerne over natten. Deigen skal være våt og klissete. Bruk slikkepott og få deigen over på en melfylt plate når deigen er ferdig hevet.

Ta kjelen ut av ovnen mens den er glovarm. Ikke smør kjelen! Hell den rennende deigen i kjelen. Stek ca en time i ovnen. Og ikke løft på lokket før det har gått en time!

P1030454 P1030486

BANANMUFFINS

bilde-62

Du trenger:

2 egg
2 dl sukker
3 medium overmodne bananer
50 g smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt:

Melisdryss, eller visp philadelphia kremost med 200 gr melis og litt sitron.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Skrell og mos bananen med en stavmikser eller med en gaffel. Ha bananen og smørmelken i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.

Bruk bananer som er godt modne. Husk at most banan fort blir brun i farge. Bruk derfor så kort tid du kan fra du har skrelt og most bananen til du setter kaken i ovnen. Kaken blir god selv om bananen blir brun, men det ser bare ikke like delikat ut.

Stek kakene nederst i ovnen ved 180°C i ca 17-20 minutter. Sjekk med kakenål. Avkjøl kaken en stund i formen før du løsner dem fra formene. Hvelv kakene ut av formen og avkjøl videre. Sikt eventuelt litt melis over kald kake før servering.

SPAGETTI MED KYLLING

Brukte wokpannen min til å lage retten i. Eneste som var stort nok! Med brød og salat til var dette nok til 8 stykker. Bildet ble tatt i farta med sultne ulver stående rundt. He he.

Opskriften kan lett varieres og gjøres større og mindre. Trenger ikke være nøye med hvor mye man har av hver ingrediens. Alt til en hver smak! Jeg er selv ikke så glad i hvitløk, så for en hvitløkselsker kan mengden hvitløk økes etter ønske.

La kyllingen marinere over natten:

8 kyllingfileter kuttet i biter

4 hvitløksfedd (knuste)

saften og skallet av en sitron

en neve fersk persille, finhakket

salt og pepper

Ha innholdet i en pose med zip-lås. Vendes et par ganger slik at ingrediensene fordeler seg.

Sausen:

1 pakke Jacobs utvalgte kyllingkraft

2 ss mel

saften og skallet av en sitron

5 dl melk

4 hele fedd hvitløk med skall

5 ss olje

3 ss smør

en neve grovhakket fersk persille

salt og pepper

Startet med å frese de hele hvitløksfeddene i olje og smør. Når de begynte å bli møre og myke tilssatte jeg melet og lot dette boble opp, for så å roe seg. Hell så i kraften og la dette boble litt. Deretter helte jeg i melken og salt og pepper. Til slutt hadde jeg i sitron, sitronskall og persillen. Tilfør så kyllingen som først freses raskt i en stekepanne. La kyllingen koke 5 minutter i sausen før spaghettien røres inn.

Topp med ovnsbakte cherrytomater (10-15 min på 180 grader) og grovhakket persille.

Som tlbehør hadde vi periserloff som vi skar i skiver og ovnsbakte med smør og hvitløk, i tillegg til en ruccola og spinatsalat med sennepsdressing. Yummy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s