Endelig peiskos!

Nå har vi stått på i dagesvis her. Hatt verdens hyggeligste murer, Staffan, på besøk og han har laget det mest fantastiske ildstedet som finnes. Når jeg fortalte folk om planene mine så var det liksom ingen som forstod helt og folk så på meg med hevede øyebryn. “Men skal du ha det sånn?” “Jeg skjønner ikke” “Hvordan da sa du?” Ingen skjønte visjonen min! Men nå skal dere få se hva jeg mente! Husker dere hvordan det så ut før?mg_vegg0182Her er det endelige resultatet! Ganske sjuk før og etter! Husker jeg stod der alene den aller første kvelden og gråt og hakket løs på muren, mens jeg tenkte “Hva er det jeg har gjort..”

Heldigvis har det vært lite tårer senere. Bortsett fra nå, når jeg ser det endelige resultatet..OLYMPUS DIGITAL CAMERAStrømutgiftene i Sverige er enormt høye og jeg har derfor stått på for å få vedfyringen i gang før vinteren. Jammen rakk vi det ikke dagen før den første snøen kom!OLYMPUS DIGITAL CAMERAValgte så langt røykrør som mulig for å gi mest mulig varme fra ovnen! Det var og viktig at de to peisene ikke ble koblet til i samme høyde, siden de er på samme pipeløp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFor å få brannvegg bak vedkomfyren på kjøkkenet, måtte jeg rive en del av veggen på kjøkkenet. Her satte vi i stedet opp gammel teglstein fra en gård i nærheten. Lot steinen gå opp til benkeplaten og derfra er det åpent. Det gir fantastisk lys gjennom huset og åpner opp mot stua.

Var så gøy å ha Staffan der til å lære meg hvordan jeg skulle gjøre til. Neste gang jeg skal installere en peis, kan jeg gjøre det selv! Han har også lært meg og mure og legge fliser. Ikke verst på fire dager 😀

 

Er ganske utrolig å tenke på før og etter her. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg dette. Kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Og kunne ikke vært mer god og varm enn jeg er nå mens jeg sitter og skriver foran peisen…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s