Soveromstakene

Disse takene har vært litt av et kapittel. Har vært frem og tilbake med hva jeg skulle gjøre med dem.

Hadde en snekker innom som sjekket vannskadene og som heldigvis ga klarsignal om å bare male over, da det var tørt og fint.
Det hadde vært takpapp over det gamle tretaket. Denne var lett å rive av. Men å få bort spikerne som hadde festet platene? Not so much…_MG_00taksov04Her snakker vi kilespiker med papp rundt! Har ikke tall på hvor mye penger jeg brukte på verktøy som skulle få dem ned. Kilespiker utvider seg i bunnen og det var helt umulig å komme til spikerhodet på grunn av pappen som satt fast.

Til slutt ble redningen et møbeltapetsererverktøy og hammer. Endte opp med å banke utrtekkeren inn under spikeren for å å kile dem ut. Alle 300! Kan tro vi var ødelagt og i nakke, skuldre og hender etterpå…

Sparklet spikerhullene og satte i gang å male. Over selve vannskaden måtte jeg ha ikke mindre enn fem strøk for å skjule misfargingen. På resten holdt det med to. En av grunnene jeg til at jeg ikke la takplater her er at jeg syns det er deilig med litt naturlig trekk fra loftet på soverommene. Og takene ble jo så fine til slutt!!

_MG_taksoc0145

_MG_01taksioo46

OCD-delen av meg er jo selvfølgelig ganske irritert over at de ikke har klart å legge skjøtene på planken riktig sammen, men.. Det har vel sin sjarm det også! Haha.

 

One thought on “Soveromstakene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s