Noe å stri med..

Beklager det dårlige ordspillet men det er ikke noe annet som beskriver tapetsituasjonen jeg er i nå på samtlige soverom og stue. Strietapeten i huset er like gammel som meg og den forrige eieren har røkt inne så lenge han har bodd der. Dere kan tenke dere lukta! Og alt sitter i strien. Den bare måtte vekk!_mg_0strie355Viste seg å være ganske lett å løsne strien. Gjett om vi var glade!

Viste seg at vi ikke hadde den fjerneste anelse om hva vi hadde begitt oss ut på…

For under stria lå det selvfølgelig fire lag til med tapet på de game gipsplatene fra 50-tallet. Og de ville ikke løsne samtidig, nei! FOR EN PIRKEJOBB!

_mg_strie0348Den underste tapeten var den fineste. Er jo gøy å se hva dette stakkars huset har vært igjennom. Det ble dessverre sittende fast i det gusjebrune 70-tallet, men over kan dere se hvordan det var orginalt.

Jeg er jo helt klart en amatør-oppusser og kunne sikkert brukt 1000 timer på å sette meg inn i hvordan ting skal gjøres. Men det har jeg ikke gjort, så her lærer man mens man gjør. Det ble raskt tydelig at vi ikke kom til å få av mer enn 25 % av tapeten. Nesten alle steder ble vi stående å pille med fingrene og pusse for hånd. Til slutt valgte jeg å male med sperregrunningen. Både for å få vekk lukten og for å stive av de flagrende bitene. Underlaget til strietapeten var som pels og helt umulig å få av!

Etter at vi hadde malt var det lettere å løsne større deler. Men blir jo desto mer sparklejobb. Har sett på en type helsparkel som kan påføres med rulle. Skal lese meg opp, for en gangs skyld, og kjøre på neste gang jeg er på Tegen. Det skal bli fint til slutt!_mg_strie0346

 

One thought on “Noe å stri med..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s