Demolition!

Har nå tilbrakt mine første fire dager i den nye huset. Er tilbake på jobb med blåmerker og sår over hele meg. Ikke superideelt når man jobber som operasjonssykepleier. Haha! Men deilig å komme i gang med det nye året. Den første natten var jeg alene ute i skogen. Har vokst opp på grunerløkka med både trafikk og lyder rundt meg. På Tegen var det dønn stille og bekmørkt. Må innrømme at jeg lå våken mesteparten av natten med ganske høy puls! Litt teit, men tror ikke jeg er den eneste som er litt mørkredd. Dessuten lå jeg i et tomt, råttent og illeluktende hus uten møbler! Ikke akkurat hjemmekoselig… Skal bli gøy å få det litt koseligere og dessuten venne meg på det å være for seg selv på en hytte._mg_gang0229Grunnen til at jeg valgte å kjøpe hytte i Årjeng er at jeg har et vennepar som bor der. De var på besøk og kom med så mange gode råd og innspill! Vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem. Nå har jeg fått oversikt over hva jeg må gjøre for å få det i god stand igjen. Ett av innspillene deres var å åpne opp mellom kjøkkenet og stua via gangen. Døråpningene var ganske små og det var dessuten et muggproblem på veggen mellom kjøkkenet og gangen. Dette har kommet fordi man tidligere har tapetsert over murpussen på pipen. En pipe som ikke brukes blir full av kondens og det er derfor veldig viktig at muren får puste. Her løste vi mange problemer ved rett og slett å slå ned hele veggen og karmen. Det ble så flott. Var som å få et nytt hus nesten! Veggen var isolert med halm, så det ble en støvete affære. Neste gang vi reiser til Tegen skal veggen mot stua ned. Dette vil gjøre at den nydelige pipa blir et ordentlig sentrum i huset. _mg_gang0259Hadde egentlig lyst til at pipa skulle beholde murpussen på denne siden, slik at det ble en fin flyt fra kjøkkenet og ut i stua. Men det kan se ut som at jeg må hakke av murpussen siden de har tapetsert rett på den. Ser for meg at det blir vanskelig å få av tapeten uten å ødelegge murpussen. Så da håper jeg virkelig at den ikke er like hard som den på stua. Hendene mine her helt ødelagt! Så må nok få noen andre til å gyve løs på muren… Viser seg at det er vanskelig å ta bilder i bekmørket med arbeidshansker på! Haha.. Men dere ser forskjellen!_mg_gang0260Først var jeg redd for at dette var en bærebjelke. Men nå er jeg overbevist om at det er en spikerbjelke som skulle holde karmen på plass. Den er bare fire cm tykk så den kan jo ikke bære så mye. Kan ikke se at det går noen bjelke på tvert heller. Skal få dobbeltsjekket det med en snekker, men vil gjerne ha den vekk. Noen som har inspill?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s