NIB <3

Kjempemorro å bli sitert på forsiden til NIB!

Bilde fra besøk hos KREATIV-I-TET (Reportasjen er i Rom 123 nå) WE LIKE YOU!

Det er så interessant å lese kommentarene som er kommet inn i debatten som går på både blogger og Instagram om dagen. Er vi blitt for like? Går interiørbloggerne i flokk? Eller er det bare her på NIB vi viser for lite mangfold? Er målet i bunn og grunn å kjøpe flest mulig like gjenstander som favorittbloggeren? Er det galt å like de samme interiørtingene?

LINA skriver: Jeg blir forvandla til kjerringa mot strømmen hvis det føles som om jeg må eie noe. Sta og tverr. Det at jeg ikke vil ha Kähler-vaser eller Kubus-lysestaker betyr ikke at jeg syns det er stygt hos andre, men jeg ser meg litt lei på ting. Sånn sett syns jeg kritikken, ikke nødvendigvis mot NIB, men mot oss interiørbloggerne er litt berettiga. Vi går i flokk.

Hos oss er vi opptatt av det unike uttrykket, og har gjennom flere stunt på NIB forsøkt å utfordre til nettopp det. Arbeidstittelen vår for BLOGGBLISS 2103 var From Within, og vår mest brukte punchline i foredrag dette året har vært: Alle kan ikke være Rihanna, noen må være Adele også! Eller Axl Rose. Eller Anita Skorgan. Be an artist! Syng som bare du kan!


Bildet fra vår reportasje hos EVENTYRET VED BEKKEN, som er i Boligdrøm i dette nummeret.

På NIB får vi mange mail, også om denne tematikken. Det er folks hjem vi viser frem, vi kommer inn i folks private sfære og det berører oss. Vi går grundig gjennom alle tilbakemeldinger og noen ganger brenner det av engasjement! Vi er glad vi har denne nerven, og tåler veldig godt å stå i det at alle ikke er enige hele tiden. Uten engasjementet hadde det blitt platt og forutsigbart.  Om VI ønsker en ting for 2014 må det være å få vise frem mangfoldet. Bring it on!

SUSANNE skriver så fantastisk inspirerende: Vi ser ikke ting slik de er. Vi ser dem slik vi er. For meg er det viktigste lidenskap og hvordan man viser den. Hvordan et bilde kun bestående av ting som er laget av plastikk, glass, stein og tre kan få noen til å føle noe. Mitt bidrag er tatt med en iphone 4 en søndagsmorgen i juleferien. Likevel har jeg fått masse hyggelige tilbakemeldinger på stemningen bildet gir. Man får en følelse av sommer og morgensol i en tid som er fyllt av mørke. Det gjør meg så utrolig glad! Resten av verden, som ikke er bitt av interiørbasillen, kan ikke forstå hvordan jeg kan være lykkelig en hel dag etter å ha funnet en sennepsgul sigaretteske fra 40-talllet på et loppemarked i Berlin. De kan ikke skjønne hvordan jeg kan være så “materalistisk og opptatt av noe som bare er en ting”. Jeg kunne ikke vært mer uenig. En svært klok kvinne sa en gang: Vær tro mot de små tingene. Det er i dem styrken din ligger.


Bilde fra vår reportasje hos Susanne, som var i Rom 123 i fjor.

Som disse ordene inspirerte meg! Da vi startet NIB i 2008 var den aller mest spennende bloggekvelden på søndager. Da kunne vi nemlig klikke oss inn til favorittene og se hvem som hadde gjort de beste loppekuppene. Kanskje noen allerede hadde rukket å male eller fikse opp kuppet sitt? Hvis ikke tok de bare bilde av det slik det var, og fortalte hva slags planer de hadde. I 2014 skal jeg personlig finne frem til den gløden igjen!

Vi har svart noen av dere i kommentarfeltene, og der vi ikke har svart er det fordi vi har skrevet noe lignende til noen andre. Vi kjører gjerne mer debatt, og suger til oss hver eneste innfallsvinkel!


Ann Helen nyter kvelden i denne unike, hvite sofaen;)

TAKK for engasjementet dere viser – vi setter så pris på at dere er med å gjøre NIB bedre! GO mangfold

2 thoughts on “NIB <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s