Vi ser ikke ting slik de er. Vi ser dem slik vi er.

Hiver meg inn i debatten som nå går blant interiørbloggerne, om at alle er blitt for like. Gøy å se at det er ekte mennesker med sterke meninger blant alle de flotte bidragene!

Må få kommentere det noen sier om at det viktigste er kvaliteten på bildene. Ikke alle har råd til dyre speilreflekskameraer, redigeringsprogrammer (selv om jeg vet at det finnes noen gratis, som er greie) linser, filter og gud vet hva. Ikke alle har mulighet til å gå flotte fotokurs, selv om sikkert alle har lyst.

For meg er det viktigste lidenskap og hvordan man viser den. Hvordan et bilde kun bestående av ting som er laget av plastikk, glass, stein og tre kan få noen til å føle noe.
Mitt bidrag er tatt med en iphone 4 en søndagsmorgen med kaffekoppen i juleferien. Likevel har jeg fått masse hyggelige tilbakemeldinger på stemningen bildet gir. Man får en følelse av sommer og morgensol i en tid som er fyllt av mørke. Det gjør meg så utrolig glad!

Resten av verden, som ikke er bitt av interiørbasillen, kan ikke forstå hvordan jeg kan være lykkelig en hel dag etter å ha funnet en sennepsgul sigaretteske fra 40-talllet på et loppemarked i Berlin. De kan ikke skjønne hvordan jeg kan være så “materalistisk og opptatt av noe som bare er en ting”. Jeg kunne ikke vært mer uenig. En svært klok kvinne sa en gang: Vær tro mot de små tingene. Det er i dem styrken din ligger.

(Jeg refererer nesten i all hovedsak til menn, hvis noen lurte)

Når at kommer til alt, spiller det virkelig noen rolle? Alle har noe de liker. Og det at andre også liker det samme, må være lov.
Når DET er sagt er jeg ett hundre prosent dedikert til akkurat hva jeg liker. Ikke hva jeg tror andre liker. Jeg følger ikke trender slavisk, men jeg ser på dem som en mulighet til å oppdage ting jeg ellers aldri ville funnet.

Jeg bor nå bor alene for første gang på ti år, etter skilsmissen i fjor og har ikke hatt overskudd til å blogge så mye jeg skulle ønske. Å forlate drømmehjemmet mitt var noe av det hardeste for meg. Det virket en stund så meningsløst. “Er jeg så opptatt av puter? Virkelig?”
Men nå når jeg endelig har funnet meg selv igjen, og min ekte stil, mitt uttrykk, blir jeg nesten rørt av alt bloggen min har gitt meg. Det største av alt er de flotte menneskene jeg har møtt og som jeg nå kaller mine venninnner. Det ville aldri skjedd uten de utrolig herlige NIB-jentene. Hvis man går rundt med en følelse av at de ikke går riktig rettning eller gjør ting “feil”, så foreslår jeg at noen andre tar initiativ, slutter i de trygge jobbene sine, og dedikerer livet sitt til å fremme menneskers lidenskap. Noen som tar utfordringen? 😉

Vi ser ikke ting slik de er. Vi ser dem slik vi er.
– The Talmund

bilde-47

3 thoughts on “Vi ser ikke ting slik de er. Vi ser dem slik vi er.

  1. Hei, veldig bra skrevet, og enig i mye. Jeg sier at det ikke nødvendigvis trenger å være super bildekvalitet, men det er det som oftest appellerer til meg. Men du er et ekstremt godt eksempel på at det ikke alltid er slik. For jeg liker bloggen, stilen din og ikke minst bildene dine som florer av nydelig stemning. Hurra for litt åpenhet, og at det ikke nødvendigvis trenger skyves under de freshe putene og det kule teppe bestandig;) jeg er som deg, kjenner jeg blir rørt og veldig takknemlig over hva bloggen har gitt meg. Stå på, og heier på mangfold;) fine dager til deg;)

    1. Takk for det! Veldig hyggelig å høre. Mener selvfølgelig at bildene bør være bra. Og det prøver man jo på. Den som lærer lever! Ha en kjempefin dag videre!

      Klem fra S

  2. Hei.
    Hurra for deg! Jeg har speilreflekskamera, men slett ikke penger til linser, kurs osv. Ikke skjønner jeg meg så godt på redigeringsprogram eller. Men prøver og gjøre det beste ut av det (og plukke opp tips der jeg kan). Alle kan jo ikke være interiørstylister! Jeg deltok for første gangen i utfordringen, ikke fordi jeg mener at kjøkkenet mitt er verdens fineste, men fordi jeg endelig har flyttet inn og begynner å nærme meg slutten av nesten to år med oppussing. Ikke tar jeg så gode bilder som de andre eller, men kjøkkenet mitt er veldig annerledes, og derfor hadde jeg lyst til å vise det frem. Hane fin kveld!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s